پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

دکتر سید علی موسوی زاده رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری سمینار استانی امنیت غذائی کودکان در شهر سی سخت خبر داد.

دکتر سید علی موسوی زاده رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری سمینار استانی امنیت غذائی کودکان در شهر سی سخت خبر داد.


به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، رئیس این مرکز، بیان داشت: استان کهگیلویه و بویر احمد، سرزمینی سرشار از منابع عظیم از جمله منابع طبیعی، پوشش و تنوع مناسب گیاهی، منابع بسیار گاز و نفت و بویژه سرمایه انسانی نخبه و تحصیل کرده است که در صورت سیاستگذاری و برنامه ریزی درست می توان استان را متحول کرده و بخصوص در حوزه توسعه سلامت گام های مؤثری برداریم.


دکتر سید علی موسوی زاده، تصریح کرد: لازمه دستیابی به توسعه سلامت استان و رفع مشکلاتی چون سوء تغذیه کودکان، وجود برنامه مدون، بهره­گیری از توان مدیران متخصص و متعهد و هماهنگی های درون و برون بخشی است.   


همچنین، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، به نقل از آمارهای کشوری، ابراز داشت: سوء‌ تغذیه علت مستقیم و غیر مستقیم ۶۰ درصد از مرگ کودکان ایرانی است، براساس نتایج مطالعات سال ۷۴ در ایران، ۲۰ درصد کودکان به کوتاهی قد ۷/۱ درصد به لاغری (وزن برای قد) و ۱۶/۶ درصد به کم وزنی (وزن برای سن) و در مجموع ۴۳/۷ درصد به سوء تغذیه و عوارض آن دچار بوده‌اند.


دکتر جان محمد ملک زاده، اضافه کرد: به نقل از آمارهای رسمی، این آمار در مناطق روستایی کشور به حدود دو برابر افزایش پیدا می‌کند. براساس مطالعات، در چهار استان کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و ایلام و کوتاهی قد، کم‌وزنی و لاغری شیوع بالایی دارد که ناشی از سوءتغذیه است. علاوه بر سوءتغذیه کودکان، در سال‌های گذشته گزارش‌های مختلفی از افزایش چشمگیر قیمت مواد پروتئینی مثل گوشت قرمز در ایران منتشر شده که باعث شده بسیاری از خانوارهای بی‌بضاعت و حتی طبقه متوسط، مصرف مواد پروتئینی را کاهش دهند.


ستار هدایتخواه، عضو هیئت علمی دانشگاه و دبیر کمیته انقلاب فرهنگی نیز در این مراسم، به بررسی تغذیه در مبانی اسلام و جایگاه بالای تغذیه سالم از دیدگاه اسلام و قرآن پرداخت و کمک خیرین و سازمان های خیریه، سیاستگذاری و حمایت قانونی از افراد کم برخوردار، آموزش بهورزان و مادران و ارائه سبک تغذیه درست را از مهمترین راهکارهای برون رفت از سوء تغذیه کودکان عنوان کرد.


دکتر احسان کریمی زاده مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دنا، گفت: باتوجه به اهمیت مسئله وضعیت تغذیه کودکان در استان و علی­الخصوص در شهرستان دنا، سمینار امنیت غذایی با هدف ارتقا سطح آگاهی کارشناسان و مسئولین ذیربط و همچنین حمایت طلبی از خیرین در دستور کار قرار گرفت.


به گزارش وبدا، این جلسه با حضور دکتر محمد ذوالعدل مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، دکتر سید علی موسوی زاده رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، دکتر محمد ملک زاده، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر جان محمد ملک زاده عضو هیئت علمی دانشگاه، دکتر کیان دهراب پور مدیر کل بیمه سلامت استان، دکتر ستار هدایت خواه عضو هیئت علمی دانشگاه و دبیر کمیته انقلاب فرهنگی، مدیران و کارشناسان شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های نه گانه استان، کارشناسان مرکز سیاستگذاری سلامت استان و جمعی از نخبگان، خیرین سلامت و مسئولین استانی و شهرستانی در شهرستان دنا برگزار و به بررسی چالش سوء تغذیه کودکان در استان و حمایت طلبی و ارائه راهکارهای برون رفت از آن پرداختند.